Over deze studierichting

Dubbele finaliteit
2e graad – TSO

Horeca is een polyvalente studierichting die je klaarstoomt voor diverse functies in de horecasector.
Enerzijds worden basisvaardigheden voor taal en communicatie aangeleerd, anderzijds richt men zich naar basistechnieken voor keuken, zaal, receptie en hotel.

De studierichting Horeca vertrekt vanuit de theoretische-technische kennis en legt steeds de link met de praktijk. Je ontdekt de diverse kanten van de horecasector: achter de schermen in de keuken of zichtbaar als zaalverantwoordelijke, ober, receptie- of hotelmedewerker.

Talen en communicatievaardigheden zijn essentieel in deze opleiding. Ook het beheer en de organisatie van een hotel -restaurant met zijn bedrijfseconomische aspecten zoals bedrijfsbeheer, aan- en verkoop, bedrijfsuitrusting... komen aan bod.
Kennis van wijnen en andere dranken, voeding (scheikunde, technologie, dieet, bereiding…), menuleer, de regels van hygiëne en veiligheid… komen aan bod. Esthetisch gevoel en creativiteit worden ontwikkeld.

Gerelateerde opleidingen

Andere opleidingen die je mogelijk kunnen interesseren: