vb. 02/12/2023
vb. 02/12/2023

Omnimundo getuigt over digitale aanpak op internationaal online event op 9 februari

Op 9 februari om 18 uur komen leerkrachten, onderwijsexperts, beleidsmakers, ... van over de hele wereld online samen op het Microsoft event 'Reimagine Education'. Ook stedelijke basisschool Omnimundo is van de partij en getuigt er over hoe taaltontwikkeling en technologie hand in hand gaan.

Groenbuffer voor De Leerexpert Burchtse Weel

Door de Oosterweelwerken verdween een deel van het bestaande buffergroen aan De Leerexpert Burchtse Weel, die zich situeert naast de E17, aan de ingang van de Kennedytunnel. Maar in samenspraak met Agentschap van Natuur en Bos en Stad Antwerpen, kon Stedelijk Onderwijs ervoor zorgen dat er een nieuwe groenbuffer werd aangeplant.

Kunstkaai stelt gerenoveerde Van Averbekegebouw voor

Op zaterdag 21 januari stelt Kunstkaai haar gerenoveerde schoolgebouw voor aan het grote publiek. Je bent van harte welkom om een bezoek te brengen aan het gerenoveerde gebouw en de sfeer op te snuiven van vroeger en nu.

Dit waren de Zomerscholen

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Duizenden leerlingen en cursisten mogen eindelijk terug naar de klas. Maar voor zo'n 360 leerlingen is dat niet zo lang geleden. Zij werden in 1 van de 6 Zomerscholen meegenomen in de wondere leeswereld van het jeugdboek 'De Vindeling van Wammerswald' van Stefan Boonen.

Een nieuwe thuis voor de opleiding vrachtwagenchauffeur

Het Stedelijk Lyceum Eilandje vond begin dit schooljaar een nieuw oefenterrein voor hun leerlingen van de opleiding vrachtwagenchauffeur. 38 leerlingen kunnen er terecht op een site van 3000 m2 voor het aanleren van manoeuvres met een vrachtwagen. Er is ook een loods ingericht als volwaardige leslocatie. Vandaag werd het oefenterrein officieel geopend tijdens de opendeurdag door onder andere Jinnih Beels, schepen van Jeugd en Onderwijs in Antwerpen.

Meer dan 1000 plaatsen extra voor leerlingen in het stedelijk secundair onderwijs

De stad Antwerpen moet de komende jaren extra leerlingen kunnen opvangen in het secundair onderwijs. Daarom investeren de stad en Stedelijk Onderwijs fors in het uitbreiden van de capaciteit binnen dit onderwijsniveau. De komende jaren komen er 1026 plaatsen bij in de stedelijke secundaire scholen van Stedelijk Onderwijs.

Curtis Foley is de nieuwe Artistiek Directeur van de Koninklijke Balletschool Antwerpen.

De Koninklijke Balletschool Antwerpen heeft een nieuwe Artistiek Directeur. De gerenommeerde Canadese balletmeester Curtis Foley zal de jonge dansers coachen.
Subscribe to Stedelijk Onderwijs Antwerpen - Nieuws