AANBOD OPLEIDINGEN
Lange of korte, diepgaande of brede, technische of pedagogische, voor beginners of gevorderden, infoshops of uitgebreide opleidingen ... je vindt ze allemaal hier!
Is het toch niet helemaal duidelijk, aarzel niet om contact met ons op te nemen.
PEDAGOGISCHE OPLEIDINGEN VOOR LEERKRACHTEN: TECHNIEK IN DE KLAS
Hoe vul ik mijn les techniek/STEM in? Hoe pak ik dat aan en welk methode volg ik hiervoor?
We behandelen verschillende activiteiten die voldoen aan de eindtermen techniek/STEM die je met je leerlingen in de klas of in het FabLab/TechLab kan komen doen.
FABCHALLENGES (PRAKTIJKOPLEIDING VOOR LEEKRACHTEN)
De FabChallenges zijn klasactivitetien die worden georganiseerd voor leerkrachten met hun klas! Het is in hoofdzaak de bedoeling om de leerkracht onder te dompelen in een les techniek/STEM. D.m.v. coteaching organiseren we 'samen' de activiteit. De allereerste keer zullen de mensen van FabLab Antwerpen vele zaken in haden nemen en domonstreren, o.a. hoe het lesverloop en methodiek aangepakt kunnen worden. Bij een tweede klasbezoek zal de leerkracht zelf de leiding van de activiteit in handen nemen, we ondersteunen en sturen nog bij waar nodig. Vanaf het derde klasbezoek laten we de leerkracht zelfstandig met zijn klas aan het werk. Vanzelfsprekend staan we standby, voorzien we alle materialen, maar ook de nodige machines en springen we nog bij in noodgevallen.
De doelgroep zijn leerkrachten 3de graad lager en 1ste graad secundair, samen met hun klas.
Ontdek de verschillende FabChallenges bij de klasuitdagingen.
UITGEBREIDE OPLEIDINGEN VOOR LEERKRACHTEN
Wordt een wizard in het technisch proces en het gebruik van onze machines. We delen al onze kennis zodat je het fablab bijna autonoom kan gebruiken met je leerlingen.
WORKSHOPS
Maak kennis met onze machines aan de hand van een leuke uitdagende workshop. Op een halve dag gaan we heel snel door de voorbereidingen en maken we uiteindelijk iets concreet dat je kan meenemen. Op die manier leer je de minimum basis en weet je wat er mogelijk is met de machine. Handig en leuk voor leerkrachten die de mogelijkheden van de lasercutter willen leren kennen.
TECHNISCHE OPLEIDINGEN - HOE BIJNA ALLES MAKEN
Maak kennis met onze machines en leer hoe bijna alles te maken. We bereiden je voor op optimaal 3D printen, lasersnijden en CNC portaalfrezen zodat er bijna geen limiet is aan de mogelijkheden om iets te maken.
Hoe maak je een digitaal bestand? Welke software heb je nodig, waar moet je op letten, ...? In deze opleidingen leren we hoe jij en/of je leerlingen zich het best voorbereiden om onze machines in onze LeerLabs te komen gebruiken.
Deze opleidingen worden meestal op vraag georganiseerd. Ze passen dan meestal in een opleiding of specifieke activiteit.
BASIS LASER- EN VINYLSNIJDEN Tijdens deze opleiding voor beginners leggen we uit hoe je concreet met de laser- of vinysnijder aan de slag gaat.
|
BASIS CNC-PORTAALFREZEN In deze praktische opleiding zullen we een vectorbestand omzetten in freespaden. Je leert ook alle praktische zaken om onze CNC-machine te gebruiken.
|
MICRO:BIT VOOR BEGINNERS Tijdens deze opleiding leer je de Micro:Bit kennen. We laten je concreet aan de slag gaan zodat je al doende zelf ervaart wat de verschillende mogelijkheden zijn.
|