FabLab+

Creatief laboratorium

Aanbod onderwijs

Vandaag spreekt iedereen over STEM- en TECHNIEK-onderwijs.
Maar waar gaat het nu precies over? Hoe integreer ik dit in mijn lessen?

We stelden de afgelopen jaren vast dat heel wat leerkrachten met concrete vragen zitten, dat ze aangeven door de bomen het bos niet meer te zien, dat ze nood hebben aan ondersteuning.

Daarom organiseren we onderstaand aanbod voor onderwijs.

Lange of korte, diepgaande of brede, technische of pedagogische, voor beginners of gevorderden, infoshops of uitgebreide opleidingen ... je vindt ze allemaal hier!

Iedere 3de woensdag vd maand zijn leerkrachten welkom tijdens de open-labdag voor onderwijs. Op die manier willen we hen extra mogelijkheden bieden om het FabLab+ beter te leren kennen.

Nood aan ruimte, materialen en/of de bijzondere FabLab+ machines? Reserveer het FabLab atelier en kom jouw projecten in het FabLab uitvoeren met je leerlingen.

 

De plusruimte heeft alles in huis om met je leerlingen het volledige technische proces te doorlopen. Design thinking, brainstorming, prototyping, tinkering, ... het kan hier allemaal.

Het FabLab+ team ontwikkelde een constructie- en bouwsysteem om in de klas aan STEM- en techniekonderwijs te doen. Ontdek hier meer op de externe projectwebsite.

Aan de slag met het technisch proces. Ontdek onze ondersteunende externe projectsite.

We krijgen heel wat vragen over het inrichten van een techniekatelier op school. Op deze externe projectsite (nog in opbouw) geven we heel wat advies, tips en tricks!

Artifex is een grootschalig Erasmus+ project dat het Stedelijk Onderwijs coördineerde. Ook het FabLab+ werkte hier aan mee.
Hier vind je de algemene (externe) website. Centrale thema: out-of-the-classroom leeromgevingen.

De self-assessment tool, ontworpen binnen Artifex, helpt leerkrachten om STEM te integreren in hun lessen. Op basis van een korte vragenlijst wordt een activiteit aanbevolen die is afgestemd op de specifieke competenties en activiteitengebieden van de leerkracht.

Plan je een studiedag rond het thema techniek of STEM? Aarzel niet om ons te contacteren en een aanbod op maat te bespreken.

Naast opleidingen en het verhuren van ruimtes, kan het FabLab+ nog heel wat meer betekenen voor scholen, leerkrachten en onderwijs.
Vind je niet wat je zoekt in bovenstaand aanbod? Aarzel zeker niet om ons te contacteren.

Dankzij dynamoOPWEG kan je met je klas gratis met De Lijn naar culturele bestemmingen. Het FabLab+ is erkend als zo'n culturele bestemming. Voor meer info en de spelregels: surf snel naar http://www.cultuurkuur.be/dynamo#spelregels!

Bekijk hier wanneer onderwijs in het FabLab+ terecht kan.