Interview met Sandra & Maarten!
Dag Sandra, jij start het schooljaar met het Basisatelier. Voor wie is deze richting geschikt?
Iedereen die wil starten met een opleiding in de academie, zeker als je weinig ervaring hebt of je niet zeker bent over de keuze van je atelier.
Kan je inhoudelijk wat toelichten? Opdrachten, aanpak, etc.
Tekenen heb je nodig in alle ateliers, dus daar starten we mee. Perspectief, opbouw, verhoudingen meten, anatomie, komen aan bod. Verschillende materialen en technieken worden aangeleerd.
Het specifieke van deze cursus is dat je ook kennismaakt met andere disciplines zoals keramiek, fotografie, textiel, grafisch ontwerp, schilderen, beeldhouwen…
Ik zal dit aan de hand van een voorbeeld toelichten: de studenten fotograferen reflecties, buiten of in de academie, die worden dan digitaal verwerkt in Photoshop en uiteindelijk wordt dit de basis van een schilderij. Zo proef je van alles wat!
Dat is interessant, maar ik denk direct aan het financiële aspect, moet de student al het materiaal aankopen?
Helemaal niet, alles is beschikbaar in het atelier en staat ter beschikking van de student. Basismateriaal zoals potlood, slijper, gom, enz. krijg je na inschrijving op het secretariaat. Ook een schetsboek krijg je cadeau van de academie.
Maarten, kan jij het Basisatelier Tekenen toelichten?
Tekenen wordt beschouwd als de basis van de verschillende kunstdisciplines. Of je nu bezig bent met schilderen, beeldhouwen, keramiek of mode & textiel, een kunstwerk ontstaat meestal uit een reeks schetsen of ontwerpen. In dit atelier leren de cursisten verschillende onderwerpen tekenen zoals: portret, model, stilleven, architectuur, landschap,… .
Elke les wordt stapsgewijs opgebouwd, er worden nieuwe technieken aangeleerd en de leerlingen krijgen telkens ook de mogelijkheid om verschillende nieuwe materialen te ontdekken.
Kunnen geïnteresseerden een keertje komen proberen? Ja, je kan een gratis proefles volgen tijdens de maand september.
En het Basisatelier organiseert in september 2 gratis workshops:
di 20/9 van 18u30 tot 22u: Monotype, een eenvoudige druktechniek
di 27/9 van 18u30 tot 22u: Botanisch bas-reliëf in gips