Academie Wilrijk

muziek - woord - beeld

Artist talk #1 met producers en audio engineers Diederik van Lembergen en Staf Verbeeck maandag 5 september 2022

Producers, audio engineers en makers van elektronische muziek Diederik Van Lembergen en Staf Verbeeck gaan in gesprek met elkaar over hun werk. Ze brengen een aantal cases die een licht werpen op hun boeiende job in de muziekwereld. Dit komt al zeker aan bod: muziek maken voor de gaming industrie, hoe je als producer de unieke sound in een artiest naar boven haalt en een demo live electronics.

Staf werkte samen met topartiesten uit binnen- en buitenland. Onder meer Calexico, Will.I.Am, Melanie De Biasio, Hooverphonic, Das Pop en Flip Kowlier lieten hun muziek door hem onder handen nemen. Voor hij Stiff Studio oprichtte, was hij eigenaar van de legendarische Jet Studio in Brussel, waar talloze bands hun beste platen opnamen. Vanaf september ’22 doceert Staf audio engineering aan Academie Wilrijk.

Diederik Van Lembergen doceert al langer aan Academie Wilrijk en richtte er de afdeling elektronische muziek op. Hij toerde in Europa met zijn eigen muziek en als DJ. In eigen land speelde hij onder meer op Tomorrowland, I Love Techno en Dour. Daarnaast ontwikkelt hij sinds enkele jaren succesvol muziek voor games.

Na de Artist talk is er tijd voor een Q&A en een drankje aan de bar.

Praktisch:

  • Maandag 5 september van 19 tot 21 uur
  • Locatie: Academie Wilrijk
  • Graag inschrijven via info@academiewilrijk.be
  • Gratis toegang