Werkend Leren Antwerpen

Centrum voor Deeltijds Onderwijs

Onze school

Werkend Leren Antwerpen, dat is onderwijs voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Werkend leren Antwerpen, dat is leren op school én op een leerwerkplek.
Werkend Leren Antwerpen, dat is duaal leren met volle motivatie.

Onze school

Wil je een beroep leren? Dat kan bij Werkend Leren Antwerpen. Je leert deeltijds op school en deeltijds op een leerwerkplek. Je kan tussen 15 jaar en 25 jaar bij ons terecht.

Je hebt twee dagen per week les. De nadruk ligt op een beroep leren, maar je krijgt ook algemene vorming. Ouder dan 18 jaar? Dan krijg je in bepaalde opleidingen alleen de beroepsvakken en geen algemene vorming. Dan is het ook mogelijk dat je alleen 2 dagen de beroepsvakken volgt.

De andere drie dagen leer je op een leerwerkplek: je gaat werken in een bedrijf of je kan ook werkervaring opdoen of je arbeidsattitudes aanscherpen in een aanloopfase. Deze component heet werkplekleren. Zo lang je geen leerwerkplek hebt, voorziet de school intern een leertraject.

Al onze opleidingen zijn arbeidsmarktgericht. Op het einde van je opleiding ontvang je een studiegetuigschrift of een diploma. Als je enkel de beroepskwalificaties behaalt, krijg je een certificaat.

Je wordt bij Werkend Leren Antwerpen als volwassene behandeld en je krijgt een grote verantwoordelijkheid. Je kan hierbij rekenen op de hulp van leerkrachten, tewerkstellings- en jongerenbegeleiders, peer coaches, ...

Sommige van de studierichtingen bereiden je voor op een knelpuntberoep of zorgen ervoor dat je aan de slag kan als zelfstandige.

 

De twee belangrijkste adressen:

Bredastraat 35-37
2060 Antwerpen
03 201 25 10
Grotesteenweg 226
2600 Berchem
03 334 34 00