Wie zijn we?

Thuiskomen?

Mensen voorbereiden op een leven in de stad van morgen. Ze klaarstomen voor de jobs en vaardigheden van de toekomst. De lat hoog leggen en maximale leerwinst nastreven. Maar ook mensen leren om zichzelf te ontdekken. Hen leren omgaan met elkaar en met de veranderende samenleving. Klinkt dat als thuiskomen? Word dan één van ons. Want met onze sterke teams maken we excellent onderwijs! En dat voor iedereen die wil blijven leren: van 2,5 tot 99 jaar. Welkom in ons netwerk van 116 stedelijke scholen, centra en academies. En tevens bij de grootste onderwijswerkgever van de regio. #onderwijsisleven

 

Hoe werken we?

Onze droom is iedereen helemaal op zijn plek. We zijn met meer dan 6.700 leerkrachten, ondersteuners en beleidsmedewerkers om dat waar te maken voor 55 000 leerlingen en cursisten! Tenminste als je anders durft kijken naar onderwijs. Onderwijs is een verhaal van mensen. Het zijn waarden die mensen drijven en verbinden. Vertrouwen, deskundigheid, openheid, betrokkenheid en inspiratie vormen ons dna. Het zijn onze kernwaarden bij het begeleiden van elk leerproces en in de omgang met elkaar.
Kwaliteitsvol onderwijs bieden in een snel veranderende grootstedelijke context: dat is ons vertrekpunt. Dit vraagt van een grote onderwijsorganisatie zoals het Stedelijk Onderwijs de nodige wendbaarheid en deskundigheid. We evolueren stilaan naar een netwerkstructuur waar we sneller kunnen inspelen op veranderingen en op expertisedeling. Dankzij onze schaalgrootte en 200 jaar ervaring hebben we alle troeven en expertise in huis om een antwoord te bieden op de uitdagingen van de toekomst.  

Samen het verschil maken 

Ben je op zoek naar een werkplek waar je kansen, ruimte en ondersteuning krijgt om te groeien als persoon en in team? Waar je fouten mag maken om daarvan te leren? Waar je het verschil kan maken voor heel veel kinderen, jongeren en volwassenen in onze stad? Niet alles zal rozengeur en maneschijn zijn, maar één ding is zeker: je staat er niet alleen voor. Maak een profiel aan en blijf op de hoogte van onze vacatures. We zoeken voordurend collega's in onze scholen, centra, academies, CLB en ondersteunende diensten. 

 

stedelijke basisscholen

Al onze basisscholen zijn uniek: met een eigen visie en aanpak. Je vindt altijd een stedelijke school in de buurt. Ouders kiezen zelf wat het beste past bij hun kind. Wij geven een goede start! 

De Leerexpert

Onze schoolteams van De Leerexpert brengen het beste in kinderen naar boven. We bieden alle types aan voor kinderen met een beperking. 
Buitengewoon op maat!

secundair

en ook nog Werkend Leren - HBO5 Verpleegkunde - Koninklijke Balletschool 

In onze 140 studierichtingen vinden jongeren zeker een opleiding die leidt naar een droomstudie of droomjob. Samen gaan we op zoek naar de beste versie van elke leerling. Klaar voor de toekomst!

meubelmaker Encora

Bij ons kan je levenslang leren: van ambachten tot ICT, van techniek tot talen. Of iemand op zoek is naar een carrièrewending, een diploma wil halen of zichzelf wil bijscholen.

Ons motto is: Ga ervoor!

de Academies

Verspreid over een 40-tal locaties, bieden de stedelijke Academies meer dan 120 opleidingen muziek, woord, dans of beeld aan. Jong of oud, iedereen kan er terecht. Al vanaf 6 jaar worden kinderen ondergedompled in een kunstenbad in combinatie met de verschillende muzische disciplines. Maak het mee!

stedelijk CLB

Meer dan 100 artsen, psychologen, maatschappelijke werkers, paramedische werkers en interculturele bemiddelaars gaan in multidisciplinaire teams samen aan de slag rond diverse hulpvragen. Onze CLB-medewerkers staan in voor de begeleiding en preventieve gezondheidszorg van meer dan 30 000 leerlingen.