Stedelijk Lyceum Topsport

secundair onderwijs

Internaat

Stedelijk Lyceum Topsport kreeg de kans om in te stappen in Scholen van Morgen, een inhaalbeweging in scholenbouw opgezet door de Vlaamse regering. Voor de school is dit een unieke kans om snel en efficiënt een bouwproject te realiseren. De wachtlijsten in scholenbouw zijn immers lang en de subsidies zijn schaars.

Er is nood aan een nieuwbouw Topsportinternaat. Hiervoor zullen tegelijkertijd 2 nieuwe gebouwen gerealiseerd worden: Het eerste gebouw zal 60 leerlingen huisvesten, het tweede 40 leerlingen. Met dit nieuwe Topsportinternaat wordt een thuis gecreërd voor de topsporters, in een rustgevende sfeer en in tijdloze, maar frisse gebouwen.

Dit nieuwbouwproject wordt ingepland langs de Edegemsesteenweg, aan de overzijde van de Topsportschool en ter hoogte van de straat Bloemenveld. De bouwwerken zullen starten begin 2020.

 

Voor de start van de werken werden de plannen al voorgelegd aan de buren tijdens een buurtinformatievergadering. Op deze vergadering, die plaatsvond op 4 september 2018, hebben de projectpartners het bouwproject voorgesteld en kregen de buren de gelegenheid om vragen te stellen. Dit was de eerste stap om onze buren te informeren over onze bouwplannen. Ook in de toekomst blijven we hen op de hoogte houden via brieven en infomomenten. Wie in de tussentijd nog vragen heeft over dit project, kan terecht bij Pieter Verbruggen op pieter.verbruggen@so.antwerpen.be.

Hieronder kan je het inplantingsplan van het internaat terugvinden.