Stedelijk Lyceum Lamorinière

Samen verbinden – uitdagen – groeien – zorgen

2A - Voeding & Horeca

Over deze studierichting

1e graad - A-stroom

Basisoptie 'Voeding & Horeca' (2A)

  • Je verkent hulpmiddelen en grondstoffen die vaak gebruikt worden in voeding en horeca.
  • Je leert hoe je moet werken in keuken en/of restaurant.
  • Je leert over:
    • gezond en veilig leven;
    • evenwichtig eten.
  • Je oefent communicatieve vaardigheden.
  • Je maakt kennis met beroepen in hotels en restaurants.

In de A-stroom van het 2e jaar krijg je 25 uur basisvorming, is er 2 uur tijd voor differentiatie (verdieping en extra ondersteuning) en zijn er 5 uren waarin dieper wordt ingegaan op de optie die jij koos.
De scholen van het Stedelijk Lyceum bieden verschillende opties aan. Deze opties sluiten vaak aan bij de studierichtingen die ze in de 2e en 3e graad aanbieden. Je kan dus in het 2e jaar al eens proeven van wat een bepaalde studierichting precies inhoudt.

In de basisoptie ‘Voeding en horeca’ maak je kennis met het bereiden van eenvoudige gerechten en leer je al enkele basistechnieken aan met oog voor veilig, hygiënisch, ergonomisch, milieubewust en economisch werken. Je onderzoekt grondstoffen, materialen en hulpmiddelen die in de voedings- en horecasector gebruikt worden. Je maakt ook kennis met verschillende beroepen uit de voedings- en horecasector.