Stedelijk Lyceum Groenhout

Ervaringsgericht onderwijs

Inschrijvingen

Inschrijven voor schooljaar 2022-2023

Het is niet meer mogelijk om je voor dit schooljaar in te schrijven in onze school. 

Aanmelden voor schooljaar 2023-2024

Info over de INFOAVONDEN vind je HIER

Wil je je inschrijven voor het eerste jaar van de eerste graad? Dan moet je je aanmelden en inschrijven via het centrale aanmeldsysteem. Alle secundaire scholen in Antwerpen werken daarvoor met ‘Meld je aan’.

Opgelet: vanaf het schooljaar 2023-2024 staan er twee scholen van Groenhout in de scholenlijst van het aanmeldsysteem. Groenhout (pioniersproject) is een nieuwe school die wordt opgestart en dus opbouwt vanaf het eerste jaar van de eerste graad. Wil je hierover meer te weten komen, neem een kijkje op deze pagina, neem contact op met de school en/of bezoek onze infoavond op maandag 20 maart 2023 om 19u. 

STAP 1: Meld je kind aan

De offciële aanmeldperiode voor het secundair onderwijs in Antwerpen is voorbij. Dit kon tussen 27 maart 2023 (vanaf 9:30u) en vrijdag 21 april 2023 (tot 17:00u), ook als je kind recht had op voorrang. Het tijdstip waarop je je kind binnen deze periode hebt aangemeld, heeft geen invloed op de verdeling van de plaatsen. 

Ben je vergeten je kind aan te melden? 

Dan kan je je kind inschrijven vanaf dinsdag 16 mei 2023 (om 9u). Om te in te schrijven ga je rechtstreeks naar de school zelf. Je kan je kind vanaf dan ook laten toevoegen aan de wachtlijst van scholen die geen vrije plaatsen meer hebben. Ook dit gebeurt op de school zelf.

Vanaf vrijdag 12 mei 2023 om 12u vind je op meldjeaansecundair.antwerpen.be ook in welke scholen er nog vrije plaatsen zijn. 

STAP 2: Je krijgt een e-mail

Op donderdag 11 mei krijg je een e-mail en een bericht in je postvak op het meld-je-aan platform. Daarin staat of je je kind kan inschrijven, en in welke school. Heb je geen e-mailadres opgegeven, dan ontvang je ook een brief. Ontving je geen e-mail deze dag? Contacteer dan de helpdesk op het gratis nummer 0800 62 185.

STAP 3: Schrijf je kind in

Als je kind is aangemeld, is het nog niet ingeschreven. Je moet je zoon of dochter nog inschrijven in de school die vermeld staat in het bericht dat je ontvangt. 
Neem contact op met ons secretariaat om een afspraak te maken. Via: 03 435 99 40

Je maakt een afspraak voor een kennismakingsgesprek met je kind. Dan is er ook tijd om alle papieren in te vullen. 

Opgelet: als je niet inschrijft tijdens deze periode, vervalt je ticket.

Wat als je enkel een bericht krijgt dat je kind op de wachtlijst staat?

Als er geen plaats is voor je kind in de scholen van jouw voorkeur, sta je automatisch op de wachtlijst van die scholen. Je wordt door de school gecontacteerd als er een plaats vrijkomt. Dit gebeurt in volgorde van de plaats op de wachtlijst. Geef daarom zeker een correct telefoonnummer en eventueel e-mailadres op.

Vanaf vrijdag 12 mei 2023 om 12u vind je op meldjeaansecundair.antwerpen.be ook in welke scholen er nog vrije plaatsen zijn. Inschrijven in die scholen kan vanaf dinsdag 16 mei 2023 om 9u.

Inschrijven voor het 2e t.e.m. 6e jaar in het schooljaar 2023-2024

Inschrijven vanaf dinsdag 18 april om 9u00. 

Volgens de laatste regelgeving vanuit de Vlaamse Overheid gebeuren de inschrijvingen vanaf dit jaar opnieuw fysiek op school en dus niet met een digitaal aanmeldformulier. 

Vergeet niet om onderstaande mee te brengen wanneer je je komt inschrijven: 

  • Je identiteitskaart (of geboorteakte of trouwboekje van je ouders) met daarop je rijksregisternummer.
  • Een studiebewijs van het vorig schooljaar om je in te schrijven in een hoger middelbaar.
  • Als je niet de Belgische nationaliteit hebt, breng je een bewijs van inschrijving in het vreemdelingenregister/wachtregister of een reispas mee.