Stedelijk Lyceum Expo

secundair onderwijs

Onze school

ONZE DROOM

Ons streefdoel is een positieve evolutie voor elke leerling.

Onze opleidingen concentreren zich op de vakgebieden economie en verkoop en informatica. Je leert vlot om te gaan met collega’s en klanten en een goede service te bieden. Telefoneren, bestellingen opnemen, informeren, verkopen, afrekenen, boekhouding bijhouden, programmeren, webapplicaties ontwerpen,… Wil je een job met nog meer mogelijkheden? Dan kan je terecht in één van onze specialisatiejaren. 

Wat is voor ons belangrijk?

Onze school is een ontmoetingsplaats waar je vrienden kan maken en jezelf kan ontplooien. Ieder individu is voor ons uniek en we hopen zoveel mogelijk verschillende ideeën en dromen te verzamelen. Daarom hechten we veel belang aan vertrouwen en verdraagzaamheid. Ook openheid en eerlijkheid zijn van belang bij ons want zo leer je elkaar tijdens en na de lessen kennen en respecteren. Ons team zorgt ervoor dat je je hier thuis voelt en dat je kan afstuderen met een kritische, open geest.

Wat met je toekomst?

We zorgen voor een passende opleiding waarmee je later aan de slag kan. De verschillende projecten en stages in samenwerking met de bedrijfswereld laten je proeven van het echte werk. Onze leerkrachten leven met je mee en ook zij leren voortdurend bij dankzij aangepaste opleidingen en of cursussen. Dat speelt in jouw voordeel, want wat je leert is volledig up-to-date. Met die concrete kennis kan je later vol zelfvertrouwen verder studeren of de arbeidsmarkt verkennen. Ben je nog wat onzeker over je toekomst? Geen paniek. Samen met je ouders en het voltallige schoolteam bekijken we al je mogelijkheden.

Extra troeven?

Je bouwt veel ervaring in het bedrijfsleven op doordat de school goede banden heeft met stagebedrijven zoals districtshuizen, bankfilialen, het justitiepaleis, interimkantoren en winkelketens. Stedelijk Lyceum Expo werkt nauw samen met grote multinationals (bv. Agfa Gevaert), maritieme bedrijven en het Havenbedrijf van Antwerpen.