Prins Dries

kleuter- en lagere (ballet)school

'Academie Prins Dries'

project kunst en 50 jaar ballet in Prins Dries - Edgar Degas50 jaar ballet op Prins Dries

Dit schooljaar is het 50 jaar geleden dat de zussen Jeanne, Annie en Jos Brabants een unieke balletopleiding opgericht hebben voor de lagere school.
Kinderen vanaf het derde leerjaar kunnen hier starten om een professionele balletopleiding te volgen. Om zo door te stromen naar de Koninklijke Balletschool van Antwerpen en af te studeren als professioneel balletdanser.

De dans- en kunstgeschiedenis op een rijtje
'Academie Prins Dries'

Schilderkunst, dans, beelhouwkunst ... alle vernieuwende kunstvormen van de renaissance tot nu: dat is de basis voor onze tentoonstelling. De leerlingen hebben 2 weken intensief gewerkt rond de evolutie van alle vormen van kunst door de eeuwen heen. 

Performances en kunst op verschillende locaties tussen Prins en Dries

Samen met Prins Dries zijn we gestart in zijn duffe paleis in de renaissance. Hij wilde graag wat nieuws zien en dat krijgt hij ook. De resultaten zijn te zien in onze kunstwandeling 'Academie Prins Dries'.
De tocht start in de Prinsstraat, passeert de gebouwen van het Deeltijds Kunstonderwijs en de Academie voor Schone Kunsten, maakt een tussenstop in kleuterschool Dries en eindigt terug in de Prinsstraat. Onze kunstvormen zijn ook te zien bij lokale handelaars zoals Papa Jos, Clodette, Vandaag is't, een kunstgalerij ...

Verjaardagstaart 50 jaar balletopleiding en kunstige buffetten

Om het 50-jarige bestaan van onze baletopleiding te vieren wordt er een gigantische taart aangesneden op de binnenkoer van Prins. Enkele kunstige buffetten staan klaar om de hongerige buikjes te vullen.

Samenwerking met de Academie voor Schone Kunsten en het Deeltijds Kunstonderwijs

Ook onze grote buren hebben meegewerkt aan dit knappe project. We zijn aan de slag gegaan met masterstudenten in de Kunst en ook onze naschoolse opvang in de academie ging aan de slag. Op deze locaties kan je onze resultaten ook bewonderen.

Koninklijke Academie voor Schone Kunsten
Koninklijke Academie voor Schone Kunsten deeltijds kunstonderwijs

Schrijf je snel in!

Op woensdag 1 april kan u mee op stap gaan om alle werkjes en ingeoefende performances te bewonderen.
Schrijf je tijdig in. Alle info vind je in de brief die je kind mee naar huis gekregen heeft. Je kan deze ook onderaan downloaden.