Stedelijk Onderwijs

Iedereen helemaal op zijn plek.

Primeur: stedelijke basisschool Tiptop krijgt interactieve bewegingswand

Op dinsdag 28 januari krijgen de leerlingen en de ouders van stedelijke basisschool Tiptop de kans om hun gloednieuwe bewegingswand voor het eerst uit te testen. Tiptop is de eerste stedelijke school met zo’n wand. Het gaat om een interactief projectiesysteem dat tot doel heeft leren en bewegen te combineren. Een leerrijk speeltje dat volledig in lijn ligt met de schoolvisie, want Tiptop zet nu al enkele jaren in op ‘bewegend leren’.
interactief design, school, onderwijs, Antwerpen, Deurne, beweging

Directeur Barry Jespers: “Onze leerkrachten integreren beweging in hun didactiek. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld de maal- of deeltafels oefenen door te springen op de trappen, taal en wiskunde gebruiken tijdens de turnles. Ons team wordt in deze aanpak ondersteund door Sporting A. Ze gaan na, samen met ons, of bewegen ervoor zorgt dat de kinderen sneller leren en beter onthouden. We zijn er nu al een tijdje mee bezig in de klassen, maar we willen beweging als een rode draad door onze hele schoolwerking trekken. Zo’n wand is een voorbeeld van hoe we onze visie willen vertalen in concrete acties.”

Juf Evi, leerkracht eerste leerjaar: “In de interactieve bewegingswand zitten spel- en denkelementen verwerkt zodat kinderen ook hun brein trainen. Kinderen hebben bijvoorbeeld de keuze uit spelletjes om rekensommen te oefenen, spelletjes die de reactiesnelheid testen, spelletjes die focussen op samenwerken. We merken nu al dat onze kinderen meer gemotiveerd en betrokken zijn bij de leerstof als we de bewegingsfactor toevoegen. We hopen dat deze wand het enthousiasme nog zal versterken en zal helpen om de leerwinst voor elk kind te maximaliseren.”

 

© Foto: sportsinnovationpartner.com