Novaplus

stedelijk secundair onderwijs

Onze school

Novaplus is de nieuwe naam voor Stedelijk Lyceum Hardenvoort. We zijn een kleine school die grootse dingen wil bereiken. Novaplus is een warme ster die jongeren laat schitteren.

De kritische denkers van morgen worden hier voorbereid. Wij stimuleren en ondersteunen onze leerlingen in het onderzoeken van actuele maatschappelijke problemen vanuit een wetenschappelijk standpunt. We prikkelen het probleemoplossend denken met aandacht voor (digitale) creativiteit en ruimte voor experimenteren.

Onze focus ligt op (natuur)wetenschappen en wiskunde. Met een open blik gaan we vol nieuwsgierigheid op ontdekking. De stad en de wereld liggen voor ons open, we nemen je letterlijk en figuurlijk mee naar buiten. We investeren in basiskennis en competentieontwikkeling. Samen zorgen we er ook voor dat je je eigen leerproces in handen neemt. We geloven in jou en dagen je uit om elke keer weer vooruit te gaan.

We bereiden onze leerlingen voor op hogere studies gericht op een toekomst binnen STEM. Daarvoor hebben we alle kennis en hoogtechnologisch materiaal in huis. Je vindt ons in een modern en nieuw gebouw, vlakbij het groene Park Spoor Noord in Antwerpen.

Onze troeven:

  • veelzijdige kijk op STEM
  • open en warme school
  • mentor- en flexwerking
  • mondige en sterke studenten
  • (Inter)actieve onderwijsaanpak