Collega’s Technisch Onderhoud gebruiken cargofietsen voor werfbezoeken

De collega’s van Technisch Onderhoud voeren dagelijks onderhoud uit in onze scholen, academies en centra. Sinds kort hebben ze 2 cargofietsen ter beschikking om zich met hun materiaal ter plaatse te begeven. 2 collega’s Dave De Kock en Dirk Broeren getuigen over hun nieuwe aanwinst.

Welke voordelen zien jullie aan de cargofietsen?

“Wanneer we ons naar een school binnen de stad moeten verplaatsen, gebruiken we meestal onze cargofiets. Dat is in eerste instantie beter voor het milieu, maar daardoor sparen we ook veel tijd uit, aangezien we files kunnen vermijden en niet eindeloos hoeven te zoeken naar een parkeerplaats.
We kunnen onze cargofiets namelijk altijd parkeren in de fietsenstalling van de school.”
 

En wat bij slecht weer?

“Bij goed weer is het leuk om ons met de fiets te kunnen verplaatsen. En onze conditie gaat erop vooruit! Maar ook op slecht weer zijn we voorbereid. Stedelijk Onderwijs voorziet voor ons duurzame regenkledij, zodat we ons steeds kunnen wapenen tegen regen, wind, koude, …”
 

Is een cargofiets groot genoeg om al jullie materiaal mee te nemen?

“Voor de kleinere werken hebben we niet veel materiaal nodig, dus dan kunnen we snel en gemakkelijk de cargofiets nemen. Bij grotere werkzaamheden waarbij bijvoorbeeld stellingen, ladders of zware potten nodig zijn, zijn we wel nog altijd genoodzaakt om de auto/camionnette te nemen. Maar eens het materiaal ter plaatse is, kunnen we de volgende dag weer gewoon de fiets nemen.”
 

Hoe reageren de scholen waar jullie langsgaan met de cargofiets?

“We krijgen vaak leuke reacties. Meestal weten de scholen namelijk niet op voorhand dat we met de fiets komen. We krijgen dan soms wel eens “Mag ik eens rijden?” of “Sportieve jongens!” of “Zo mogen ze ons ook een fiets geven!” te horen.”

woensdag 21 september 2022
Stedelijk Onderwijs - algemeen