Encora

Centrum voor Volwassenenonderwijs

Nieuws

vb. 02/12/2021
vb. 02/12/2021

De Encora nieuwsbrief - november 2021

We verstuurden onze nieuwsbrief aan cursisten, collega's en geïnteresseerden die hierop intekenden.

Café Encora - De Halloween-editie

Halloween met Café Encora
Jo en Sven hebben deze week hun café niet gepoetst want spinnen en spoken zijn van harte welkom om mee Halloween te vieren. De patron wordt toepasselijk geschilderd en luisterde naar een horrorverhaal.

Café Encora - Aflevering 7

Sven en Jo trappen de tweede jaargang af van Café Encora en gebruiken hun mondmaskers voortaan om er de afwas mee te doen.

Opheffing mondmaskerplicht vanaf 1 oktober

De hoge vaccinatiegraad in Vlaanderen, samen met de versoepelingen in de brede maatschappij, verantwoorden dat de coronamaatregelen ook in het volwassenenonderwijs in Vlaanderen versoepelen.

NT2-opleidingen verhuizen van Desguinlei naar Lange Klarenstraat

Vanaf september sluiten we onze lesplaats aan de Desguinlei, op deze lesplaats gaf Encora enkel Nederlands voor anderstaligen. De NT2-opleidingen verhuizen naar onze campus Eikenstraat (ingang: Lange Klarenstraat 11) in het hartje van Antwerpen.

Café Encora - Aflevering 6

Welkom bij café Encora
In de laatste aflevering van Café Encora maken we kennis met heel wat gezichten bij Encora. Sven en Jo sluiten het café tijdens de zomer maar staan in september weer klaar voor meer toogpraat. Prettige vakantie!

Cursisten blikken terug op het project ‘coronawandelbuddy’

vrouw draagt mondmasker en steekt hand op
In deze video vertellen Lisemarie, Darin, Mich, Martine en Mohammed over hun ervaringen.

Nieuwe start: Theoretisch rijbewijs B voor anderstaligen

Encora start binnenkort opnieuw met een lessenreeks om anderstaligen voor te bereiden op het theoretisch rijexamen B.

Klasproject: Grieks tijdschrift

Wat een leuk klasproject. De cursisten van de twee laatste modules Grieks bij Encora werkten vorig jaar samen aan een tijdschrift dat uitdrukking geeft aan de interesses van de groep en hun liefde voor de Griekse taal en cultuur.

Café Encora - Aflevering 5

Welkom bij café Encora
Sven en Jo hebben nog wat pijn in de bovenarm, want ze kregen onlangs hun eerste prik van het coronavaccin. Maar ze zijn blij dat ze de terrasdeuren van café Encora weer mogen opengooien en een resem fijne gasten mochten ontvangen in deze vijfde aflevering van Café Encora.

NIEUW: Pruiken bewerken

Ons centrum zet de ambacht van (theater)pruiken maken weer op de kaart in Vlaanderen.

Café Encora - Aflevering 4

Welkom bij café Encora
Sven, de patron, vond tussen het glazen spoelen en de voorbereidingen op de horeca-heropening nog tijd om een terrasgedicht neer te pennen op een bierviltje. Hij ontvangt ook café-gaste Inka van de opleiding Jeugd- en gehandicaptenzorg bij Encora.

Online afstudeerbeurs kinderbegeleider

Binnenkort studeren er opnieuw een aantal van onze cursisten Kinderbegeleider af. Omwille van corona doen we dat opnieuw digitaal. Hier zie je alvast een paar van onze cursisten die afstudeerden in januari. Emma en Milenka, jullie deden dat bijzonder goed!

Café Encora - De Paas-editie

Voor de derde aflevering van Café Encora dook Patron Sven Peeters weer samen met Jo Smits en helemaal coronaproof de opnamestudio in. Ze nodigden weer heel wat boeiende gasten uit voor deze paas-editie van Café Encora.

Verslagje van een online gastles Portugees 1.2 door Carla Bento

 Carla Bento
Woensdagavond 3 maart hadden de cursisten van Portugees 1.2 een gastspreker in hun tele-les. Carla Bento, Grundtvig taalassistente in onze Portugese afdeling in 2009, geeft nu les aan de Erasmusstudenten in de universiteitsstad Coimbra in Portugal.

Café Encora - Complimentenweek

Café Encora met Filip Mariën
Bij Encora maken we van complimentendag (1 maart) een complimentenweek. Patron Sven Peeters dook weer met Jo Smits de opnamestudio in voor een extra editie van Café Encora. Collega Filip Mariën speelt en zingt op het vrij podium.

Tweewekelijkse rubriek voor NT2-cursisten Adin en Adeline in de Wablieft-krant

Wablieft. De duidelijkste krant
Vanaf woensdag 10 februari krijgen Adin Lubis en Adelina Soiu, twee NT2-cursisten bij Encora uit de Open Klas Richtgraad 3-4 (de OKC), tweewekelijks een wisselcolumn in de papieren uitgave van de Wablieft-krant.

Stad Antwerpen geeft samen met Encora kansen aan talent in de kinderopvang

kind met gekleurde handen. foto: pexels - Sharon McCutcheon
Met het project ‘Kansen voor Talent in de Kinderopvang’ biedt stad Antwerpen werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt voortaan individuele opleidingstrajecten aan. Zo wil ze werkgevers in Antwerpen helpen gekwalificeerde medewerkers voor de kinderopvang te vinden.

Café Encora – Samen in aparte tijden

De eerste uitzending van Café Encora is een feit! Wij nodigen jullie graag allemaal uit, cursist én docent, in onze virtuele kroeg.

Secretariaat enkel bereikbaar via telefoon of e-mail

Corona update
Je kan het secretariaat enkel nog telefonisch of per e-mail bereiken. Voor de meest gebruikte documentaanvragen werd ook een e-loket toegevoegd.

Coronamaatregelen, wat je moet weten.

tekening 3 personen met mondmasker
Je ontvangt van je leerkracht meer informatie over hoe je lessen er de volgende weken uitzien.

Richtlijnen bij ziekte en quarantaine door Corona

In dit bericht lees je meer informatie over wat je moet doen als je ziek bent of in quarantaine moet blijven.

Certificaten en diploma's

Door de coronamaatregelen kunnen we geen proclamatiefeest organiseren op school.

Encora is nu ook een EVC-testcentrum

Ben je al actief in de sector van de kinderopvang? Dan kan je op basis van je vaardigheden, ervaring en kennis die je dankzij je job, hobby of zelfstudie hebt verworven, laten erkennen in ons EVC-testcentrum. Met een EVC-traject kan je je competenties die je in de loop der jaren hebt opgebouwd laten testen bij een EVC-Testcentrum. Dit gebeurt op basis van bestaande beroepskwalificaties.
Subscribe to Nieuws