Encora

Centrum voor Volwassenenonderwijs

Games & Apps

Over de opleiding

Officiële benaming opleiding: Webdesigner, module: Webanimatie 1

In de modules Games & Apps programmeer je met de taal Javascript.

Die taal heeft een goed instapniveau en je kunt al je werk op het internet publiceren, de school geeft je hiervoor webruimte.

Om de programmeertechnieken op een plezierige manier te verkennen blijven we zo visueel mogelijk, zodat er al snel vormen, kleuren en knoppen verschijnen. Ook geluid speelt een belangrijke rol.

Je bouwt in deze module je eigen programmas. Denk hierbij aan arcade games, een tekenprogramma met bewaarfunctie, of een drumcomputer. Je leert hoe je de computer laat reageren op de bezoeker; bij het indrukken van pijltjestoetsen, klikken op buttons, slepen, camera, microfoon...

In de 2de module gaan we op dezelfde weg verder maar ga je ook aan de slag met open source bibliotheken die het ontwikkelproces versnellen zoals Three.js, Box2D en Create.js. Zodoende krijg je genoeg zelfvertrouwen om later zelf nieuwe bibs te ontdekken.

Voor iedereen met ambitie om te leren programmeren is dit in een interessant vertrekpunt. Iedereen met een basis ICT kennis mag inschrijven, er is geen programmeerervaring vereist. 

Voor diegenen die al ervaring hebben met Javascript in webontwikkeling of webdesign is het een zeer belangrijke aanvulling, naast wat opfrissing leer je hier werken met de canvas, een wereld op zich, die je in staat stelt om spectaculaire apps en effecten toe te voegen aan je sites.

Online infopagina
Wens je info? Bekijk de infopagina van deze opleiding.

Interesselijst
Bieden we de opleiding van je keuze niet aan? Laat het ons hier weten en wij gaan aan de slag.   

Laatste aanpassing van deze pagina: 10/06/2022

Secretariaat

Heb je een vraag over je inschrijving? Neem contact op met het secretariaat.

Trajectbegeleiding

De trajectbegeleiding organiseert infosessies en intakegesprekken en helpt cursisten het juiste traject te volgen. 

Klik hier voor meer info over de trajectbegeleiding voor deze opleiding.