Encora

Centrum voor Volwassenenonderwijs

Nederlands voor anderstaligen (NT2)

Encora, het Stedelijk Centrum voor Volwassenenonderwijs in Antwerpen is het centrum met het grootste aanbod Nederlands voor anderstaligen (NT2) in Vlaanderen. Bij ons vind je dus zeker een cursus die past bij jouw vraag! Afhankelijk van je leervaardigheid, je leervraag en je niveau zijn er verschillende opties.

 

leerkracht voor het bord

6 uur les per week

Je komt twee keer per week naar de les. Er zijn klassen in de voormiddag, in de namiddag en 's avonds.

twee cursisten

9 of 18 uur les per week

Je krijgt meer tijd in de les om Nederlands te leren en je leert vooral spreken en begrijpen. Er zijn klassen in de voormiddag, in de namiddag en 's avonds.

cursist aan computer

12 uur les per week

Kan je snel een taal leren en heb je redelijk veel tijd om thuis te studeren? Voor jou is er het intensieve traject. Je hebt drie of vier lesmomenten per week. Er zijn klassen in de voormiddag, in de namiddag en 's avonds. 

meerdere cursisten

24 uur les per week

Dit traject is geschikt voor hoogopgeleiden met kennis van ten minste één Europese vreemde taal en een goede beheersing van het Latijnse schrift. Je volgt vier dagen per week les.

Je hebt Richtgraad 1 gevolgd bij Open School en je wil nu verder Nederlands leren bij Encora? De schakelklas is voor jou een goede voorbereiding op een NT2-module bij Encora.

beeld van de open klas

Kan je al goed Nederlands en wil je nadat je het certificaat 2.4 behaalde het spreken en/of schrijven nog beter onder de knie krijgen? Dan kan je bij Encora ook NT2 richtgraden 3 en 4 volgen.

Open klas

Je kan ook Nederlands leren in de Open Klas. In een open klas werk je op je eigen tempo. Je volgt een persoonlijk traject.

Nederlands schrijven

Als je module 2.1, 2.2, 2.3 of 2.4 schriftelijk wil volgen, kan je kiezen voor de schrijfklas. In onze schrijfklas leer je beter schrijven en lezen. 

cursist in kapsalon wast haar

Wil je een opleiding kinderzorg, zorgkundige, jeugd- en gehandicaptenzorgde, kapper of schoonheidsspecialist volgen, maar is je Nederlands nog niet voldoende? Bij Encora kan je lessen Nederlands volgen die je bij je opleiding ondersteunen.

theaterzetels

Wil je je Nederlands eens op een andere manier oefenen? Schrijf je dan in voor de taalstage, de theaterklas, computerklas, leesclub, filmklas,...

cursist en medewerker aan de balie van de bibliotheek

Encora, dat is niet alleen Nederlands in de klas. Lees hier meer over de bibliotheek, extra les, logopedie, trajectbegeleiding en De Buitenkans.