Stedelijke basisscholen

Een kleuterschool of lagere school in jouw buurt

Job of stage bij ons?

Thuiskomen?

Mensen voorbereiden op een leven in de stad van morgen. Ze klaarstomen voor de jobs en vaardigheden van de toekomst. De lat hoog leggen en maximale leerwinst nastreven. Maar ook mensen leren om zichzelf te ontdekken. Hen leren omgaan met elkaar en met de veranderende samenleving. Klinkt dat als thuiskomen? Word dan één van ons. Onze troeven, getuigenissen van medewerkers en meer info over werken of stage lopen bij het Stedelijk Onderwijs vind je op onze jobsite. Neem een kijkje op ons YouTube-kanaal, meer bepaald op Stedelijk Onderwijs TV, en leer via getuigenissen van onze medewerkers wat het betekent om deel uit te maken van onze grote familie. 

 

Hoe werken we?

Onze droom is iedereen helemaal op zijn plek. We zijn met meer dan 6.700 leerkrachten, ondersteuners en beleidsmedewerkers om dat waar te maken voor 55 000 leerlingen en cursisten! Tenminste als je anders durft kijken naar onderwijs. Onderwijs is een verhaal van mensen. Het zijn waarden die mensen drijven en verbinden. Vertrouwen, deskundigheid, openheid, betrokkenheid en inspiratie vormen ons dna. Het zijn onze kernwaarden bij het begeleiden van elk leerproces en in de omgang met elkaar.
Kwaliteitsvol onderwijs bieden in een snel veranderende grootstedelijke context: dat is ons vertrekpunt. Dit vraagt van een grote onderwijsorganisatie zoals het Stedelijk Onderwijs de nodige wendbaarheid en deskundigheid. We evolueren stilaan naar een netwerkstructuur waar we sneller kunnen inspelen op veranderingen en op expertisedeling. Dankzij onze schaalgrootte en 200 jaar ervaring hebben we alle troeven en expertise in huis om een antwoord te bieden op de uitdagingen van de toekomst.  

Samen het verschil maken 

Ben je op zoek naar een werkplek waar je kansen, ruimte en ondersteuning krijgt om te groeien als persoon en in team? Waar je fouten mag maken om daarvan te leren? Waar je het verschil kan maken voor heel veel kinderen, jongeren en volwassenen in onze stad? Niet alles zal rozengeur en maneschijn zijn, maar één ding is zeker: je staat er niet alleen voor. In het basisonderwijs kan je bijvoorbeeld ondersteuning op maat krijgen in elke fase van je loopbaan, projecten met externe partners uitrollen, gebruikmaken van een gevarieerd nascholingsaanbod, van uitwisselingsmomenten en zomeracademies. Het warm water hoef je bij ons dus niet altijd uit te vinden, wel moet je weten hoe en waar je het kan vinden binnen onze organisatie. Met alleen in het basisonderwijs al meer dan 2000 leerkrachten, directies en beleidondersteuners is er heel wat expertise binnen onze eigen organisatie. 

Maak een profiel aan en blijf op de hoogte van onze vacatures. We zoeken voortdurend collega's in onze scholen, centra, academies, CLB en ondersteunende diensten.